keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Minttusuklainen raakakakku

Eilen tekaisin sitten mun synttäreille samaisen kakun, kun mun serkun juhliin sunnuntaina. Tällä kertaa pohja onnistui paremmin, kuin viimeksi, mutta päälinen jäi tässä kakussa hieman "huonommaksi". Maku oli silti tosi hyvä, mutta ikinähän itse tehdessä ei kyllä tule kahta kertaa samanlaista. Kakku on sitten todella tuhtia, eikä kummissakaan juhlissa kakusta mennyt kuin puolet. Ohje on sovellettu mulle syötäväksi, eli ohje on gluteeniton, maidoton, munaton, pähkinätön, soijaton ja ties mitä muuta.. Te voitte kuitenkin käyttää pohjassa ihan mitä haluamianne jauhoja, sekä kananmunia, joilla koostumuksesta varmasti tulee vielä parempi. Tässä nyt kuitenkin tulee suussasulavan (kakku ihan oikeasti sitten sulaa suussa :D) minttusuklaa raakakakun ohjeen! Reseptin alkuperäinen versio on bongattu täältä


Minttusuklaa raakakakku 




Pohja

4dl Tattarijauhoja
2rkl Raakakaakaojauhetta
1tl Leivinjauhetta
1tl Vanilijapulveria
Steviaa oman maun mukaan

1,5dl Sokeritonta omenasosetta
5 taatelia
2 kananmunaa (muna-allergikot korvatkaa yhdellä muussatulla banaanilla!)

Täyte 

100g Minttusuklaata
1 Kookosmaitotölkin jähmettynyt osa
2rkl Kookosöljyä 
2rkl Raakakaakaojauhetta
7 Taatelia
1tl Vanilijapulveria

~ Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita soseeksi blenderissä omenasose ja taatelit. Lisää joukkoon kananmunat/muussattu banaani ja sekoita. Yhdistä kuivat ja märät aineet toisiinsa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kumoa pohja kakkuvuokaan, jossa on irrotettavat reunat ja levitä tasaisesti. Paista uunissa noin 15 minuutin ajan, jonka jälkeen laita jäähtymään (esim. pakkaseen) ~

~ Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä kookosmaidon jähmettynyt osa ( kannattaa säilyttää jääkaapissa, jotta olisi myös jähmettynyt, nimimerkillä ei onnistunut mulla ekalla kerralla..), suklaa ja kookosöljy. Kun aineet ovat sekoittuneet tasaiseksi, kaada seos blenderiin ja lisää muut täytteen ainekset. Surauta kaikki blenderissä sekaisin ja kaada seos jäähtyneen kakkupohjan päälle. Laita kakku jähmetymään jääkaappiin/pakkaseen, riippuen onko himo päästä herkuttelemaan kova ;). Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja raakakaakao nibseillä. ~




Suurinpiirtein kaikki tähän kakkuun tarvittavat ainekset löytää Punnitse & Säästä -myymälöistä. Tähän loppuun mulla olisi teille lukijoille pieni kiva yllätys! Nimittäin ostaessanne mitä tahansa tuotteitta Lippulaivan Punnitse & Säästä myymälästä*, saatte kassalla 10% alennuksen sanomalla koodin raakasuklaakakku. Koodi on voimassa kesäkuun ajan. Tervetuloa ostoksille ja tapaamaan mua sinne!

Aurinkoista viikkoa kaikille!

love, Maiju

* yhteistyössä Punnitse & Säästä Lippulaiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti