torstai 17. heinäkuuta 2014

Raakaa suklaata? Raakasuklaata!




Raakasuklaa, se niin mahtava ja ylistetty terveyspläjäys. Mikä siitä sitten tekee niin hyvää ja terveellistä? Tavalliseen suklaaseen verrattuna siinä on jäljellä paljon enemmän ravintoaineita ja antioksidantteja, sillä sitä ei ole missään valmistusvaiheessa kuumennettu yli 42 asteeseen, jolloin tärkeät ravintoaineet tuhoutuvat. Kaupan tavallisessa suklaassa on myös järjettömät määrät sokeria, lisäaineita, maitoa, soijaa ja muita turhuuksia mitä mä en pysty syömään. Tietysti jos oikein valitsee, niin saa kaupastakin ostettua terveellistä suklaata. Tosin väite, että suklaa on terveellistä ei päde, kun ostat sen Fazerin sinisen ja mässytät sen yhteen menoon kokonaan. Onneksi siis on raakasuklaa! Sitäkin saa kaupsta ja mun suosikkeja ovat Ombarit ja Cocovin goji raakasuklaa. Kuitenkin tykkään itse tehdystä raakasuklaasta paaaljon enemmän, sillä siitä saa muokattua just sellasen, kuin itse haluaa. Mausta saa niin itensiivisen suklaan makuisen kuin voi olla tai sitten miedomman, juuri omaan makuun sopivan. Ja sekaan voi heittää mitä ikinä vaan mieleen tulee! Kuivattuja hedelmiä ja marjoja (inka ja mulperi!), pähkinöitä, siemeniä, tuoreita tai pakastettuja marjoja, kookoshiutaleita, superfoodeja, vanilijaa, vain taivas on rajana! Joko mun myyntipuheeni puri, menetkö nyt kauppaan ostamaan sen Fazerin sinisen, vai raakasuklaan tekoaineksia? ;) Onhan tälläinen terveyshifistely tietenkin kalliimpaa hommaa, mutta laatuun kannattaa panostaa. Eikä raakasuklaata voi vetää ihan koko levyä kerralla, tai en mä ainakaan, ilmoittakaa jos joku tähän pystyy :D!





Simppeli raakasuklaan perusohje

1dl Kaakaovoita
1dl Kookosöljyä
1-2dl Raakakaakaojauhetta (maistele)
Mieleistäsi makeutusta, esim. hunajaa, steviaa, kookospalmusokeria..
Vanilijajauhetta oman maun mukaan
Hyppysellinen ruususuolaa
Mukaan voi lisätä myös esim. ruokalusikallisen macaa tuomaan kermaisuutta
+ tilpehöörejä, mistä itse tykkää

Sulata kattilassa kaakaovoi ja kookosöljy erittäin pienellä lämmöllä. Kun seos on sulaa, siirrä se pois liedeltä. Sekoita sekaan muut raaka-aineet (muista maistaa, että lopputuloksesta tulee mieleinen ;) ). Kaada muotteihin ja heitä mukaan kaikkea mitä vaan kaapeista löytyy! Laita pakkaseen jähmettymään pariksi tunniksi, mielellään yön yli, jos vaan maltat odotella. Parhaalta raakasuklaa maistuu hieman pehmeänä, joten suklaa kannattaa ottaa hieman ennen tarjoilua pois pakkasesta sulamaan.




Anna jooko mullekin?





Kiitokset kuvista Liisalle, voikun mulla olisi aina joku noin hyvä kuvaaja kun leivon ja laitan ruokaa. Mun blogi ois täynnä pelkästään ruokakuvia. Kokeilkaa tekin ihmeessä raakasuklaata ja rakastukaa.

love, Maiju




10 kommenttia:

  1. Ihana postaus, tein tolla reseptillä ja laitoin kuivattuja mustikoita joukkoon tuli superhyvää!!! Edelliset kokeilut ei oikeen oo onnistunu joten tää oli ihana yllätys <3

    VastaaPoista
  2. Mistä toi sun kukkamekko on joka sul on tossa sun uusimassa ig kuvassa? Se on tosi kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Newyorkerista! Joo oon ite ihan rakastunut siihen :)

      Poista
  3. kokeilin tänään niitä lettuja ja raakasuklaata, tuli tosi hyvää ! Oon jo pitkään miettinyt noiden kaikkien "terveysruoka-aineiden" ostamista, mutta se on aina kaatunut hinnan takia. Tänään kävin kuitenkin vihdoinkin omenasta niitä ostamassa ja rakastuin mulpereihin ! Pakko viel sanoo et oot kyl mun esikuva, sul on ihana harrastus, oot tosi kaunis ja huomaa kuinka kiinostunut oot terveellisestä ruuasta ! Jatka samaan malliin, ja kerro lisää ihania reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tuli hyvää! :) Niin, onhan ne kalliita, mutta kannattaa kuitenkin satsata hyvään! Voi kiitos paljon :) <3

      Poista
  4. Sunko mielestä maito on turha ja epäterveellinen aines? Tietkö kuinka tärkeetä luustolle on kalsiumin ja D-vitamiinin saanti? Maito on luonnollinen ja terveellinen tapa hankkia niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori ku vastaan maijun puolesta, mutta ei hän ole väittänyt että maito olisi epäterveellistä ? Maiju ei pysty käyttämään maitoa, koska on sille allerginen :)

      Poista
    2. En ole sanonut, että se olisi turha tai epäterveellinen. Ja tiedän erittäin hyvin, mulla on mm molempien imeytymishäiriö ja sen takia heikot luut ( joudun ottamaan molempia purkista). Mutta ihme kyllä, asia lähti heti parempaan, kun lopetin maitotuotteiden käytön. Kalsiumia ja d-vitamiinia saa myös muualta ja helposti, jos yhtään viitsii perehtyä asiaan. Ja en väittäisi ainakaan rasvattoman, tai vähärasvaisen maidon olevan kovin luonnollista niiden käymien "rasvanposito" ja muiden prosessien jälkeen.. Muutenkin oon huomannut, että mulla on paljon parempi olo, kun oon lopettanut maitotuotteiden käytön. Tietenkin se on yksilöllistä, enkä väitä, että maitotuotteita ei saisi käyttää. Toisille ne sopii, toisille ei. Tää on vaan mun mielipide ja saa toki olla erimieltä :)!

      Poista
    3. Ja niin tosiaan, oon allerginen maidolle, minkä takia sen ylipäätään jätinkin pois :)

      Poista