torstai 16. lokakuuta 2014

vinkit ihon parempaan kuntoon

Joku kyselikin multa, että miten mä oikein hoidan ihoani. Kyseessä varmaankin oli mun kasvojen iho (Teen myöhemmin kasvojen puhdistuksesta oman postauksensa), mutta ihoahan meiltä ihmisiltä löytyy paljon muualtakin. Iho on ihmisen suurin elin, joten sen kunnosta on syytäkin huolehtia. Tietenkin geeneillä on oma osansa siitä, että miten esimerkiksi hormonit toimivat tuottaen talia ja muita epäpuhtauksia iholle. Mä sankin kiitellä geenejäni, sillä "epäpuhdas" iho ei koskaan ole ollut mulla mikään ongelma. Omilla valinnoilla on kuitenkin merkitystä ihon kunnon ylläpitämisessä. Tässä teille pari vinkkiä, joilla itse voitte vaikuttaa ihonne kuntoon. Vinkit ovat todella simppeleitä, eikä niiden toteuttamiseen vaadita sen suurempia kikkailuja. 

Juo vettä

Vesi on ihmiselle elintärkeää, sillä ihmisen elimistö kuivuu ilman vettä. Ihosolut tarvitsevat vettä pysyäkseen kimmoisina ja pehmeinä. Jos vettä ei juo tarpeeksi, solut kuivuvat, jolloin ei ihokaan näytä yksinkertaisesti hyvältä. Mä itse saatan juoda päivässä helposti sen 2-3 litraa vettä, riippuen kuitenkin mun päivittäisestä aktiivisuudesta. Urheilu lisää hikoilun määrää, jolloin kehosta poistuu enemmän vettä, joten paljon urheilevan kannattaa liikuntasuoritusten aikana tankata kehoonsa reilusti vettä! 


Syö hyviä rasvoja. 

Ihosi (ja koko kehosi) rakastaa hyviä rasvoja! Mulla oli ennen todella kuiva iho, mutta kun lisäsin päivittäin ruokavaliooni lisää hyvien rasvojen lähteitä, niin ihoni on "normalisoitunut". Hyviä hyvien eli tyydyttymättömien rasvojen lähteitä ovat mm avocado, pähkinät, mantelit, rasvainen kala, raakasuklaa.. ;). Huonojen, eli tyydyttyneiden rasvojen käyttö kannattaa muistaa kohtuudella. 


Hih ;)


Liiku

Liikunta on ylipäätään tärkeää terveyden kannalta. Liikunta laittaa kropan aineenvaihdunnan toimimaan sekä lisää elimistön hapen kuljetusta, jolloin iholle kulkee erilaisia ravinteita ja iholta poistuu kuona-aineita. Se saa ihon näyttämään virkeämmältä, tosin se myös saa ihon virkeämmäksi ;). Liikunta lisää myös antioksidanttien määrää kehossa, mikä saa ihon näyttämään nuoremmalta.
 Katso, mitä syöt. 

Ravinnolla on ihon kunnossa suuri merkitys, sillä "huono ravinto" aiheuttaa ongelmia suolistoon, mikä taas heijastuu iholla. Huono suoliston kunto siis ilmenee epäpuhtauksina iholla. Alkuun kannattaa jättää ruokavaliosta pois valkoinen sokeri ja valkoiset/prosessoidut viljat. Maitotuotteiden jättämisestäkin saattaa olla jollekin apua, sillä ne saattavat vaikuttaa kehon omaan hormonitoimintaan sekoittavasti, jolloin naamaan alkaa muodostua epäpuhtauksia. Monipuolinen ravinto on hyvän ihonhoidon perusta. Kannattaa siis suosia mahdollisimman puhdasta sekä monipuolista ravintoa, joka koostuu muun muassa vihanneksista, marjoista, hedelmistä, siemenistä, pähkinöistä... Ihan perusasioilla siis saa jo paljon aikaan! Kaikilla superfoodeilla tietysti voi halutessaan hifistellä (esim. mä käytän päivittäin macaa, jonka sanotan tasaavan hormonitoimintaa ja vaikuttaen sitä kautta ihon kuntoon), mutta pääpaino on kuitenkin terveellisessä perusruassa.


kuvat 1 ja 2 WeHeartIt

Nää oon todennu itselläni ainakin toimiviksi keinoiksi, toivottavasti tästä oli jollekin apua! Kannattaa kuitenkin muistaa, että mikään yksittäinen tekijä ei kuitenkaan aiheuta suurta muutosta suuntaan tai toiseen, vaan koko paketin on oltava hyvin kasassa, jotta isompia tuloksia saataisiin aikaan. Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa rohkeasti omia mielipiteitänne.

love, Maiju

P.s.  kysymyspostaukseen oli tullut jo tosi hyvin kysmykysiä! Jos haluat vielä jonkun kysymyksen esittää, niin tästä pääset postaukseen.

27 kommenttia:

 1. Haha ihana toi avocado juttu XDD mist otit sen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihan paras XD ja oiskohan sekin muuten ollut We Heart It:stä :)

   Poista
 2. Saisko postausta raakasuklaasta ja sen tekemisestä? Asia kiinnostais ja näin sun kuvan ig joten ois tosi kiva jos kertosit asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm joo, oon muutamaan kertaan jo kirjoitellut aiheesta, mutta nyt voisin mennä vielä astetta syvemmälle, hyvä idea siis ;)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja hienosti toteutettu ! :) kuinka usein leivot, esim raakakakkuja, muffinsseja yms ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) ja no ihan viikottain leivon itselleni tattarista ja bataatista tehtyjä rieskoja sekä raakasuklaatakin tulee tehtyä usein! Herkkujen leipominen toteutuu yleensä harvemmin, vähän silloin kun inspis iskee :D eli pari kertaa kuussa sanoisin :)

   Poista
 4. Sulla on kyl tosi kiva blogi! :)
  Millä ohjelmalla muokkailet sun kuvat tänne blogiin ja instagramiin/mitä "filttereitä" käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja käytän muokkaukseen picmonkey:a, macbookin omaa muokkaussovellusta ja kännykällä käytän usein VSCOcam:a :)

   Poista
 5. Aknea ei noilla vinkeillä kyllä pois saa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä mä niin väittänytkään :) aknekin on usein seurausta suoliston huonosta kunnosta sekä stressistä. Tietty on paljon muitakin juttuja jotka vaikuttaa, mutta yleensä kaikki kehossa ilmaantuvat epätasapainot ovat seurausta stressistä, huonosta ravinnon saannista/ ravintoaineiden saamattomuudesta tai yleensäkin huonoista elämäntavoista.

   Poista
  2. Terveellinen ruokavalio ei auta akneen..

   Poista
  3. Tuskin se yksittäisenä tekijänä sitä poistaa, tai on syypää sen syntyyn. Mutta asioita voi edesauttaa terveellisellä ruokavaliolla sekä elämäntavoilla ;)

   Poista
  4. Mä taas voin ihan omasta kokemuksesta kertoa, että mullakin ainakin iho parani tosi paljon kun jätin herkut pois ja aloin syömään terveellisemmin. Niin että kyllä se ruokavalio, rasvojen saanti, vedenjuonti jne. oikeasti vaikuttaa. Ehkei akne terveellisillä elämäntavoilla kokonaan parane, mutta kyllä se voi ainakin lievittyä. Tietysti tämäkin riippuu henkilöstä, joillakin toimii joillakin ei, mutta tuskin siitä ainakaan haittaa on!

   Poista
 6. Tee postaus sun uudesta huoneesta! :)

  VastaaPoista
 7. Voisitko kertoo vähän noista raaka suklaa, kakku yms. jutuista? Ovatko terveellisempiä kuin tavalliset suklaat/ kakut? Jos niin miksi? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voin! Itseasiassa tosta on niin paljon kyselty, että voisin tehdä asiasta ihan omaa postausta, kun vaan jaksan :)

   Poista
 8. Mihinkä tää blogi on kuollu nyt? O_O

  VastaaPoista
 9. Hei millon vastaat sen kysymyspostauksen kysymyksiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaan heti, kun saan arjessa asiat järjestykseen!

   Poista
 10. tää postaus oli tosi kiva!! :) haluisitko taas tehä jotain ruoka/reseptipostausta tai muuta vastaavaa :) ++ sun blogis on toosi ihana ja pidän siitä paljon ❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon <3 joo , heti kun aikaa ja voimia riittää! :)

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Hei pliis vastaa ees näihi kommentteihi et miks et enää kirjota ku nut tuntuu vähä töykeeltä toi et ihmiset vaivalla kommentoi ja sä vaa jätät kaikki kommat olemattomiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä vastaan ajallani. Jos en vastaa, niin eikö se silloin viestitä, että mulla on jotain muuta tällä hekellä tärkeämpää puuha, kuin kommentteihin vastailu? Kyllä mä mielelläni kirjoittaisin ja vastailisin, mutta tällä hetkellä on pari kriittisempää juttua meneillään. Teen siiä postausta heti kun vaan jaksan.

   Poista
 13. Kirjotatko enää tätä blogia ? :)

  VastaaPoista