perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mango-aprikoosi raakakakku

Puuttuuko pääsiäispöydästäsi vielä jälkiruoka? Haluaisitko tarjota läheisillesi hyvältä maistuvaa, mutta samalla hyvää tekevää herkkua? Vai kolottaako herkkuhammastasi kenties muuten vain ja haluaisit tukahduttaa herkkuhimon jollain terveellisellä vaihtoehdolla? Sitten suosittelen kokeilemaan tätä erittäin hyvää ja todella helppovalmisteista raakakakkua! Alkuperäisen reseptin kakkuun löysin ihanasta Syötävän Hyvä -blogista, josta löytää paljon mitä herkullisimpia reseptejä. Olen aina ollut mangofani ja pienenä herkkuani olivatkin mangopiltit. Äiti tekikin aina kaikkiin juhliin tarjolle mangojuustokakkua, jonka päälinen oli tehty mangopilteistä. Tämä kakku pääsi makumaailmassaan hyvin lähelle tuota lapsuuden lempikakkuani, joten väistämättä tämä on mielestäni (ja makuraatini mielestä) todella hyvän makuista. Tämä kakku sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan ja on mitä mainioin pääsiäispöydän raikkaaksi jälkiruoaksi.

MANGO-APRIKOOSI RAAKAKAKKU



Pohja

-2dl pekaanipähkinöitä
-2dl kuivattuja (luomu) aprikooseja (liota n. 2h)
- ripaus laadukasta suolaa

Täyte

- 5dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4h)
-1,5dl kookoskermaa
- sitruunan mehu
-1,25 dl sulaa kookosöljyä
-1dl hunajaa/kookosnektaria
(aitoa vanilijaa)

Mangopäällinen

- Mango pilkottuna
- 4 medjoul taatelia
-2tl psylliumjauhetta

Valmista pohja tehosekoittimella. Pohjan ei tarvitse olla ihan tasaista, joten sattumat pohjan seasssa eivät haittaa, ne tuovat vain kivaa "suutuntumaa" kakkuun.

Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimella sileäksi massaksi.  Jos massa on liian tuhtia, lisää tarvittaessa joukkoon kookosöljyä. Tarkista maku ja lisää makeutusta, jos olet makean ystävä. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti ja laita kakku pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat päälisen kakkuun.

Valmista päällinen myöskin tehosekoittimella sekoittaen ainekset sileäksi massaksi. Kaada kiille kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele valmis kakku haluamillasi koristeilla.


Alkuperäisessä kakussa oli kaksi täytettä, mutta mä valmistin vain yhden, sillä muuton keskellä satuin löytämään vain ison kakkuvuoan, jolloin kerrokset olisivat jääneet todella ohuksi. Kannattaa siis käyttää n. 20cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, mikäli kakusta tahtoo korkean. Tietysti isommalle porukalle tehdessä isompi vuoka on parempi, joten silloin raaka-aineiden määrän voi tuplata. Pääsin kokeilemaan kakun tekoa Vitamixillä, ja voi taivas kuinka helppoa se oli! Voisin samantien ottaa yhden tänne meillekin, sillä tällä hetkellä päräyttelen kotona smoothietkin ihan sauvasekoittimella (kolmas blenderi meni rikki kevään aikana.. miten tää on mahdollista?). Pitää seuraavaa blenderiä hankkiessa pitää myyntipuhe kunnoliseen blenderiin investoimisesta.. ;)


HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE! 

Nauttikaa hyvästä ruoasta ja ajasta lähimmäistenne kanssa! 

love, Maiju

2 kommenttia:

  1. Siiis ootteko taas muuttamassa? :o Ompa ihanan näkönen kakku, voisin tehdäkin tuosta pähkinättömän version siskon allergian takia ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ollaan.. x) Joo suosittelen kokeilemaan! Pähkinätönkin versio voi onnistua hyvin, kannattaa silloin lisätä kookoskerman ja -öljyn määrää tai lisätä mukaan avocadoa, jolloin seoksesta tulee kiinteämpää :)

      Poista