lauantai 11. huhtikuuta 2015

OmNamin raakabrunssi

kuva

Tänään aamulla heräsin hymy huulilla verhojen välistä puskevaan auringonpaisteeseen – tiesin, että tästä tulee hyvä päivä. Ja hyvä tämä päivä onkin ollut, oikeastaan jopa huikea. Mulla oli sovittuna brunssitreffit Noonan kanssa ihanaan Omnamiin, jossa järjestettiin tänään RAW STREET FOOD -teemabrunssi. Omnam on idyllinen kasvisravintola Kampin kupeessa, joka tarjoilee päivittäin raikasta, monipuolista sekä ravintorikasta kasvisruokaa lounaan muodossa sekä lauantaisin brunsseja. Lisäksi Omnamin vitriini on pullolaan erilaisia herkkuja sisältäen mm raakakakkuja, vegaanisia leivoksia sekä smoothieita. Tarjoilut ovat suurimmalta osalta gluteenittomia ja vegaanisiakin vaihtoehtoja on, joten mullekin löytyy paljon syötävää. Se on yksi monista syistä, miksi Omnam lukeutuu mun lemppari ravintoloihin Helsingissä. 

Lounasta on mulla tullut Omnamissa syöytä lukemattomia kertoja, mutta tämä oli ensimmäinen kertani brunssilla. Brunssin herkulliset tarjoilut olivat siis lähes kokonaan raakoja, mutta joukkoon mahtui myös muutamia kypsennettyjäkin vaihtoehtoja. Olin odottanut brunssia kuin kuuta nousevaa ja jostain kumman syystä tuo ihana sää sai mut hyppäämään pyörän selkään ja hurauttelemaan pyörällä Helsinkiin. Varasin onneksi kunnolla aikaa pyöräilylle, niin kerkesin nauttimaan ihanasta säästä ja kauniista maisemista, eikä tarvinnut hikikarpalot otsalla polkea kuin viimeistä päivää. Hintaa brunssilla oli 30 euroa, mutta voin taata, että oli kyllä jokaisen sentin arvoinen elämys kaikille aisteille (ja söin vähintäänkin sen kolmen kympin edestä..). 

Varoitus: kuvia katselu saattaa herättää sinussa näläntunnetta sekä annoskateutta. Omalla vastuulla siis ;)

SALAATTIPÖYDÄN ANTIMIA..


Salaattipöydästä löytyi mm raakafalafelejä, tzatzikia, zucchini-tahinihummusta, tuore tomaattisalsaa, täytettyjä viininlehtikääryleitä, lehtikaalipestoa..


JA MAKEAMPIA TARJOILUJA..

Ihana marjaisa raakakakku
Suklaa-chilikakkua sekä mun jälkiruokalautanen.
Avocado-raakakaaka mousse
Täytyy kyllä sanoa, etti Omnam taaskaan pettänyt: kaikki maistui vaan niin mielettömän hyvältä. Kuitenkin mielestäni ylitse muiden nousivat suolaiset raakafalafelit, siemenkräkkerit kera lehtikaalipeston sekä zucchini-tahinihummus. Jälkiruokaosastolta muhun upposi parhaiten suklaa-chili-raakakakku sekä kirpsakka avocado-raakakaakao mousse. 

Mä en ennen viime kesää ollut juurikaan tutustunut sen enempää kasviruokaan tai kasvisruokavalioon/vegaanisuuteen. Jotenkin media on antanut mullekin negatiivisen käsityksen kasvisruoasta ja sen olevan "huonoksi" ihmiselle. Kesän ja syksyn aikana perehdyin asiaan enemmän ja löysin paljon uusia näkökulmia ja ajattelutapoja, jotka muuttivat käsitystäni aika paljonkin. Viimeiset puoli vuotta onkin taas kasvattanut mua entistä enemmän ja nyt huomaankin kokkailevani kotonakin paljon enemmän vegaanista ruokaa. Jos joku muukin on skeptinen kasvisruokaa ja erityisesti raakaruokaa kohtaan ja kokee niiden olevan yksipuolista, täyttämätöntä ja tylsää salaatin puputusta, niin Omnamissa vierailun jälkeen huomaa väistämättä asian olevan toisin.Voinkin käsi sydämmellä suositella Omnamia niin lounas- kuin brunssipaikaksi. 

Varoitus 2: Jos päädyt syömään Omnamiin, saattaa ilmetä vaara itsesi ähkyyn syömiseen. Salaattibuffasta saa santsata niin paljon, kuin napa vetää ja kaikki vaihtoehdot ovat vaan niin älyttömän hyviä (nimimerkillä vaipunut ruokakoomaan – taas). 

Ensimmäinen kierros.. Voin sanoa, että tuli kyllä santsattua! 

Pari tuntia vierähti nopeasti hyvän ruoan ja ihanan seuran kanssa. Rakastan brunsseja, kun rauhassa voi nauttia ruoasta (ja santsata mielinmäärin, hehe..) ja vaihtaa kuulumisia. Voisin alkaa harrastelemaan näitä brunsseilla käymisiä vähän useamminkin ;). Raakabrunssin lisäksi olen tällä viikolla päässyt tutustumaan vähän enemmänkin raakaruoan maistuvaan maailmaan niin kotona kuin muuallakin. Mulla on postaukset jo tulilla, joten stay tuned! 

"Great things are going to happen."

love, Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti