sunnuntai 23. elokuuta 2015

Herkullista viilennystä hellepäivään

Tänään mulle iski banaanijäätelön himo, kun tulin lenkiltä paahtavasta auringonpaisteesta. Mulla ei kuitenkaan ollut banaaneja pakkasessa valmiina ja viilentävää purtavaa oli saatava heti eikä illalla, joten jotain muuta oli keksittävä. Muutama kypsä banaani lojui hedelmäkorissa ja päätin siinä sitten heittää banaanit jäisten mustikoiden ja mansikoiden kanssa blenderiin ja katsoa mitä tapahtuu. 


Hyvä jätksin korvike siitä syntyi. Enemmänkin ehkä sorbettimainen koostumukseltaan, mutta maultaan makeampi kuin banaanijäätelöstä. Valmistamisessa ei kauaa nokka tuhissut, joten tämän kerkeää helposti valmistaa niissä väleissä, kun aikaa ei ylimääräiseen odotteluun ole. Ohjekin on hyvin simppeli ja ainesosat sellaisia, että niitä luultavasti löytyy lähes jokaisesta keittiöstä.


 VIIDEN MINUUTIN PIKASORBETTI


Kaksi isohkoa kypsää banaania
n. 1dl mustikoita
n. 1dl mansikoita

Blendaa ainekset keskenään. Kaada kulhoon, koristele, jos aikaa on ja nauti. 


Vielä on kesää ja lämpöä jäljellä, joten tätä herkkua kerkeää hyvin valmistamaan vielä monelle hellepäivälle. Aurinkoista (ja helteistä) sunnuntaita!

Love, Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti