sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Nopeat ja näppärät – reseptejä arkeen

Välillä ruoanlaitossa on aika kortilla – joko meillä on vain hirveä kiire kaikkialle tai olemme vain niin nälkäisiä, että ruokaa on saatava nopeasti. Mulla menee nykyään arkena ruoanvalmistukseen maksimissaan se vartti. Huuhtele, pilko, sekoita ja nauti. Helppoa kuin heinänteko. Kokosin teille tähän postaukseen mun lempparireseptejä, joista mun päivittäinen ruokavalio aikalailla koostuu. Nämä reseptit eivät mitään turhia kikkailuja sisällä, tän helpommaksi ei reseptiikka enää voi mennä. 


 LAKRITSI - INKIVÄÄRI SMOOTHIE

(yhdelle aamupalaksi, kahdelle esim jälkiruoaksi)




2-3 kesikokokoista, mustapilkullista banaania
1rkl psylliumia + 2,5dl vettä
2rkl lakritsijauhetta
1cm x 1cm  pala tuoretta inkivääriä (hätävarana käy myös jauhettu)
2dl mustikoita
muutama lehtikaalin lehti

Mittaa psyllium ja vesi blenderin pohjalle ja anna turvota mutaman minuutin ajan. Lisää muut aineet blenderiin ja sekoita. Maista, lisää tarvittaessa lisää lakritsia tai inkivääriä, jos pidät niiden intensiivisemmästä mausta. Nauti! 


VITAMIINIPOMMI – (VIHER)SMOOTHIE


Tämä smoothie on raikas – C-vitamiivnipitoiset tyrnit tuovat mukavaa kirpeyttä ja ravinnerikkautta. Aamu- tai välipalaksi tämä smoothie on ominta laatuaan, raikas ja hyvä olo on taattu. Itse lisäsin kuvassa olevaan versioon vielä lakritsijauhetta (miten niin koukussa?), mistä johtuu tuo rusehtava väri. Jos kuitenkin jätät sen pois, niin saat smoothieesi virkeän vihreän sävyn.

banaani
kourallinen pakastemangoja (n 100g)
kourallinen pinaattia
0,5dl tyrnimarjoja
puolikas avocado
loraus kookosvettä 

Mittaa ainekset blenderiin, sekoita ja nauti!


HELPPO ARKISALAATTI 


Tämän salaatin teko on erittäin helppoa ja mahdollisuudet ovat rajattomat. Ainesosia vaihtelemalla saat erilaisen salaatin vaikkapa viikon jokaiselle aterialle. Salaattipohja noudattaa kuitenkin tälläistä kaavaa:

pussi pakasteherneitä (200-250g) 
1/2 kurkku
tammenlehtisalaattia (mikä tahansa muukin salaattilajike käy)
avocado
ripaus herbamarea

Sitten se hauskin osuus, eli tekstuurin kokoaminen ja makujen yhdistely, toisin sanoen vihannesten valinta. Mitkä tahansa vihannekset, joista vain itse tykkäät (tai mitä sattuu kaapista löytymään), käyvät.   Käytettävissä ovat esimerkiksi paprika, porkkana, kirsikkatomaatit, retiisi, herkkusienet, maissi, kukka- tai parsakaali.. Näitä vaihtelemella saat joka päivä hieman erilaisen salaatin, mukavaa vaihtelua sekä syötyä monipuolisesti eri vihanneksia! 

Huuhtele ja pilko vihannekset sekä salaatti ja laita ne isoon kulhoon. Sulata herneet lämpimällä vedellä ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Halkaise avocado ja vedä veitsellä ensiksi nsiivuja poikittain ja sitten pitkittäin, jolloin avocadoon muodostuu pieniä neliöitä. Kaavi haarukalla neliöt salaatin joukkoon ja sekoita. Avocado antaa ihanaa koostumusta ja muodostaa ikäänkuin kastikkeen salaatille. Lisää herbamare ja maista. Nauti! 

HEDELMÄLAUTANEN


Tämä on ehkä helpoin jakamani resepti ikinä. Tuoreista, kypsistä hedelmistä tulee vaan niin fresh olo! Eli valinnaisia hedelmiä, omat lempparini ovat ihanat kotimaiset omenat, nektariinit, banaani, vesimeloni sekä mango. Näissäkin kannattaa suosia luomua, sillä "tavallisten" hedelmien ja varsinkin suurtuotantojen hedelmien kasvatuksessa valitettavasti käytetään jos jonkinlaisia myrkkyjä ja torjunta-aineita. Erityisesti banaanin ja omenoiden kanssa sopii yhteen erilaiset pähkinävoit, joten kannattaa testata. Sulatettulla raakasuklaalla voi viedä myös hedelmäfonduen uudelle levelille ;). 

Jos mun arki (ja etenkin ruokakuvat) kiinnostavat, niin kannattaa seurailla mua instagramissa @maijuriskala. Sinne päivitän lähes päivittäin kuvia.

Super ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille!

love, Maiju





2 kommenttia:

  1. Hedelmälautanen oli niin hyvä! <3 eikä seurakaan ollu hullumpaa ;) <3
    <3 Lode

    VastaaPoista
  2. ihanan näköisiä juttuja, varmasti pistetään jotain kokeiluun! :)

    VastaaPoista