tiistai 27. lokakuuta 2015

Mitä kuuluu?

Jos joku mulle nyt ton kysymyksen esittäisi, niin luultavasti vastaisin että "iha hyvää, ei sen kummenpaa" ja asia jäisi siihen. Kuitenkin tänään mulle iski inspiraatio istua alas koneen ääreen ja purkaa ihan kunnolla viime viikkojen ja nykyhetken kuulumisia kuvien ja tekstin muodossa. Katsotaan, millaisen sillisalaatin saan tästä aikaiseksi.. :DLeffaa, hyvä ystävä ja hedelmälautanen, kelpaa koska tahansa! // Syysloman alun kunniaksi käytiin mun yhden parhaista ystävistäni, Lotan, kanssa Silvopleessä syömässä ja kakulla. Koska se oli Lotalle ensimmäinen kosketus tähän raakaherkkujen ihmeelliseen maailmaan (jos mun raakasuklaatuputuksia ei lasketa ;) ) niin pakkohan se oli kerralla rykäistä kunnolla ja käydä syömässä vielä jälkiruoan jälkiruoka, eli toinenkin kakkupala Andantessa. Ollaan Lotan kanssa tunnettu kohta kymmenen vuotta ja siitä asti oltu kuin siskoja – on lekitty Talentia ja Idolsia, kuvattu elokuvia, perustettu poliisitoimisto (lapset on terveitä kun ne leikkii, eikö?), matkustettu yhdessä ja yökyläilty lähemmäs toista sataa kertaa. Näitä juttujahan on ihan parasta muistella, varsinkin kun tapahtumista löytyy tuota videomateriaalia.. :D.

I Love Me - messut olivat ehdottomasti syysloman kohokohta. Niin paljon inspiroivia ihmisiä, tuotteita ja hyvää fiilistä! Suosikeikseni messutarjonasta nousivat erityisesti Foodinin, CocoVi:n sekä Puhdistamon standit. Messuilla kävin joka päivä syömässä tuon samaisen Quinoa-lautasen, oli se vaan niin hyvää (Heh, muutkin tuon lautasen syöneet ovat varmaankin samaa mieltä. En voi olla ainoa!). Ajattelin kotioloissa toteuttaa joku päivä jonkinlaista tuotosta guacamole, quinoa-aurinkokuivattutomaatti-mössö, kräkkeri – akselilla, siitä lisää myöhemmin ;). // Onhan täydellisen ruoan jälkeen saatava vielä täydellistä jälkiruokaa, joten suuntasin Puhdistamon standille nauttimaan ihan uutukaista raakajäätelöä, jota pitäisi olla ensivuoden puolella ilmestymässä laajempaan levitykseen. Hyvä näin, sillä sydämeni suli suklaa-macalle sekä kookoselle, jotka yhdessä muodostivat niin super hyvän yhdistelmän. Ensi kesää jo odotellessa. // Elävän Raakaravinnon pisteellä käyneet saattoivat bongata mut tekemästä siellä vihermehushotteja. Mainostimpa niitä yhdelle herralle raakashotteinakin..

Messuilla ja sitä edeltävällä lomalla oli selkeästi joku erittäin positiivinen vaikutus, sillä vaikka söin sellaisia ruokia ja ruoka-aineyhdistelmiä (en nyt puhu mistään gluteeni-sokerijutuista), mistä normaalioloissa erittäin herkkä vatsani menisi ihan sekaisin, ei turvotusta tai vatsakramppeja ollut koko viikonloppuna! (Note to self: stressittömyys on herkän vatsan paras ystävä). 


Viime viikonloppuna kerkesin treenien ja läksyjen ohessa myös näkemään kavereita ja pidettiinkin sushi-ilta mun koulukavereiden kanssa! Oon sushia muutamat kerrat tehnyt ennenkin, mutta riisin korvaaminen quinoalla on houkuttanut jo pidemmän aikaa. Kaapista löytyi kuitenkin quinopussi, joten ei kun tuumasta toimeen ja tavallisten sushien lisäksi valmitstettiin myös vegaanisia quinoasusheja. Tuli kyllä hyvän makuisia ja ravintoarvoiltaankin parempia, kuin valkoisesta riisistä tehdyt (ja kyllä, santsasin. Ainakin neljästi.). Hyvästä ruoasta tulee hyvä mieli, mutta kun sitä syö ja valmistaa yhdessä ystävien kanssa, niin saa takuuvarmasti superhyvän mielen. // Smoothiebowlit on tällä hetkellä elämän suola – tai  makea? – ja niitä tulee vamistettua ihan päivittäin. Alan jo kehittymään tässä esteettisessä kin esillepanossa.. :D // Yksi sana: Onnellisuus // Oi oi, mitä olisikaan kasvisruokailijan Helsinki ilman Silvopleetä? 

Syysloma hujahti ohi tosi nopeasti ja levänneenä oli mukava palata taas kouluun. Reilussa viikossa olen mukavasti päässytkin opiskelun makuun. Olin jo vajaassa vuodessa kerennyt unohtaa, että kuinka paljon koulu voi oikein viedä aikaa päivästä. Ensimmäistä kertaa vuoteen mulla on kolme "täyspitkää", eli 8:15-14:30 koulupäivää, johon vielä läksyt päälle. Ihan on koko päivä työtä toi koulunkäynti, en voi kun nostaa hattua niille, jotka jaksavat vetää seitsemän kurssia jaksosta toiseen. Enkä nyt halua kuulostaa siltä, että valittaisin koulusta ja työnmäärästä – lukujärjestystähän voin keventää tarvittaessa ja itse olen opiskelupaikkani valinnutkin. Olen tähän asti jaksanut hyvin ja jotenkin elämä on tuntunut tasapainoiselta. Vaikka arki onkin pääpiirteittäin koulua, läksyjä ja treeniä, niin silti tunnen itseni jotenkin energiseksi ja onnelliseksi tässä hetkessä. En osaa tarkemmin sanoa, nyt on vaan hyvä olla.

Oon jopa kerennyt miettimään tulevaisuuden näkymiä ja saanut vähän kiinni siitä, mitä haluaisin lukion jälkeen tehdä ja löytänyt muutaman mahdollisen opiskelupaikan, jonne hakea. Ei siis sen kummempaa nyt, ihan elämää vaan. 

love, Maiju

P.S. Juuri ennen syyslomaa sain vielä sähköpostin, jossa minun kerrottiin päässeen Foodin Ambassadoriksi! Olin tiedosta yllättynyt ja tohkeissani, sillä en aitä tosiaankaan osannut hakiessani odottaa. Meillä on huippu joukko kasassa – kaikkia yhdistää kiinnostus ravintoon ja terveyteen, joka tosin on syntynyt eri lähteiden kautta. Erilaisuushan on rikkaus, joten varmasti tulen kaikilta oppimaan yhtä sun toista. 

4 kommenttia: