keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Vegaanin Helsinki – Omnam

Ajattelin aloittaa uutta postussarjaa, jossa kerron (omista lempi) vegaanista ruokaa ja herkkuja tarjoitevista lounaspaikoista ja kahviloista Helsingissä – tietenkin myös gluteenittomana. Tuumasta toimeen siis, ensimmäisenä vuorossa olisi aivan Kampin kupeessa, Annankatu 29:n sisäpihalla sijaitseva kasvisravintola/kahvila Omnam. Omnam oli oikeastaan ensimmäinen Helsingin kasvisruokatarjonnasta, jonne löysin tieni noin vuosi sitten, joten esittelyvuoro ensimmäisenä on vähintäänkin ansaittu.  

Omnam tarjoilee monipuolista kasvisruokaa valmistettuna laadukkaista raaka-aineista sadon kasvisvaihtelun mukaisesti. Vaihtoehdot ovat suurimmaksi osaksi gluteenittomia sekä vegaanisia – ruoat on kuitenkin merkitty hyvin, joten erikoisruokavaliota noudattavien on helppo huomata heille sopivat ruokalajit (eikä tarvitse kokoajan rampata keittiössä kysymässä erikseen, plussaa siis tästä). Arkisin lounasaikaan on tarjolla päivittäin vaihtuva salaattibuffet, lämmin ateria tai keitto suhteellisen kohtuulliseen hintaan. Lisäksi kahvilan puolelta on saatavilla herkkuja, kuten raakakakkua, smoothieita, erikoiskahveja, tuorepuuroa sekä muuta hyvää. Viikonloppuisin on tällähetkellä tarjolla kahvilan antimien lisäksi mm brunssilautanen. Lauantaisin on ainakin ennen tarjoiltu herkullisia erikoisbrunsseja (kuten raakabrunssi, jolla itse vierailin keväällä), saa nähdä, että ovatkohan brunssit tulossa takaisin valikoimaan! Lisäksi kahvila on varattavissa yksityistilaisuuksia varten ja ruokaakin voi tilata tarjoiltavaksi esimerkiksi juhliin. Olen erityisen tykästynyt tuohon salaattibuffaan ja harvoja poikkeuksia lukuunottamatta olen sen Omnamissa vieraillessani syönyt. Mausteita salaattipöydän antimissa on käytetty reilusti, mutta harkitusti yhdistellen. Erikoiset, mutta maistuvat makuyhdistelmät eivät kuitenkaan jätä kylmäksi, sen voi luvata – eikä jätä hintakaan, sillä hintaa salaattibuffalla on vain 11 euroa ja salaattibuffan + päivän keiton saa 12 eurolla, joten voi hinta-laatusuhteen sanoa olevan erittäin kohdallaan.  Kertaakaan ei ole kyllä jäänyt nälkä tai paha mieli. En voi muuta, kuin lämpimästi suositella. 

Raakabrunssilla keväällä


Mitäs tykkäsitte? Onko ruokapaikkavinkit tervetulleita?

love, Maiju

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva lukea tämäntyyppisten ruokapaikkojen (gluteeniton vege) arvosteluja! �� Voisiko jossain vaiheessa tehdä jutun vaikka Ondan tarjonnasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! :) Joo, en olekaan ikinä käynyt Ondassa, joten pistetään korvan taakse ja toteutukseen ;)

      Poista