torstai 5. marraskuuta 2015

Vegaanin Helsinki – Silvoplee

Varoitus: tämän postauksen kuvat saattavat aiheuttaa nälkää ja himoa päästä Silvopleehen – ja äkkiä. 

Seuraava kohteeni taitaakin olla monille jo ennestään tuttu, nimittäin Hakaniemessä Toisella linjalla sijaitseva Satu Silvon perustama kasvisravintola Silvoplee – joka onkin äänestetty viime vuonna Helsingin parhaaksi kasvisravintolaksi – pääsee tänään esittelyvuoroon.Silvopleen tavoitteena on tarjota  terveellistä kasvisruokaa kohtuulliseen hintaan,  käyttäen  puhtaita, luonnonmukaisesti ja eettisesti tuotettuja raaka-aineita, tinkimättä kuitenkaan hyvästä mausta. Musta tässä on onnistuttu hyvin, sillä paikasta jotenkin näkee, että myös ruoan alkuperä on tärkeä, ja että ruoka on valmistettu rakkaudella – ja mautkin onnistuvat jotenkin aian yllättämään positiivisesti. 

Saman katon alla toimivat siis kasvisravintola sekä kahvila/smoothie baari. Ravintolan puolelta saa lounasta ( tai miksei päivällistä ) buffasta arkisin klo 11-20 välillä ja viikonloppuisin 11-18 välisenä aikana. Ruoka kerätään lautaselle, joka punnitaan kassall, jolloin aterian hinta määräytyy ruoan painon mukaan. Eli mitä suurempi nälkä, sitä kalliimpi annos. Monipuolisessa buffetissa vaihtoehtoja riittää paljon aina elävän ravinnon antimista lämpimiin patoihin, ja muutamia poikkeuksia lukuunottamatta buffetin antimet ovat gluteenittomia ja vegaanisia. Valikoima on itseasiassa niin laaja, että yleensä sitä huomaa lautaselta loppuvan tilan, ennen kuin on kerennyt käydä kaikkia vaihtoehtoja edes läpi – kaikkea kun haluaisi maistaa.

"Silvopleen noutopöytä koostuu noin kolmenkymmenen ruokalajin vaihtelevasta valikoimasta. 
Tarjolla on erilaisia salaatteja, murekkeita, tuoreita hedelmiä, hapatettuja kasviksia, versoja, ituja, marinoituja juureksia, kastikkeita, tuorepuuroja, keittoja ja lämpimiä ruokia. Osa on vanhoja tuttuja, osa taas vaihtuu päivittäin, viikoittain tai vain kokkimme mielen mukaan. Lämpimät ruoat ja keitto vaihtuvat joka päivä."


Kahvilan taas puolelta löydät muutamaa eri raakakakkua, smoothieits, tuorepuristettuja mehuja, tuorepuuroja, täytettyjä leipiä.. Kaikkea hyvää pikkunälkään ja herkutteluun! Kahvila on muuten arkisin auki aina aamukahdeksasta iltakahdeksaan, joten jos aamupalapaikka on hakusessa, niin kannattaa käydä testaamassa!


Musta ruoan maun ja ulkonäön ohella ravintoloiden yksi tärkeimmistä elementeistä on paikan viihtyvyys ja ulkonäkö – sitähän syö myös silmillään (ja muutakin kuin ruokaa, heh), eikös? Silvoplee on sisustettu raikkailla väreillä niin sisältä kuin ulkoa. Pöydillä on kukkia, seinät ovat vihreät, ikkunoita koristavat raikkaat kuvioinnit ja tunnelma ravintolassa on rauhallinen. Esteettisesti kaunista  – ruoan esillepanosta lähtien ;)! Vaikka väkeä ja puheensorinaa olisi enemmänkin, niin mielestäni Silvopleessä istuessa paikasta välittyy ihanan rauhallinen tunnelma. Paikkahan tosin onkin yleensä tupaten täynnä lounasaikaan, joten jos tungokselta haluaa välttyä, niin iskee joko heti kellon lyödessä 11 haukkana kiinni tai jää odottamaan päivällisaikaa. Jos kuitenkin lounasruuhkan aikaan Silvopleehen eksyt ja sinulla on aikaa odottaa, niin odota. Ruoka ja kokemus tosiaankin on sen arvoista – Silvoplee on sellainen paikka, mihin veisin skeptisimmänkin kasvisruokaan suhtautujan syömään. 
love, Maiju

2 kommenttia:

  1. Paljonko hintaluokka suunnilleen on kun painon mukaan punnitaan? Eli onko täysi lautanen n. 20 e ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 23 tai 23,50€/kg muistaakseni. Noi mun yllä olevat ateriakuvat ovat maksaneet 9-13€ , eli vaihtelee sen mukaan, millä lautasensa täyttää :)

      Poista