perjantai 29. heinäkuuta 2016

Aivoja hellivä kesäherkku

Yhteistyössä Foodin


 Kesäkelit ovat vihdoinkin rantautuneet Suomeen ja samoin minä taas blogin parin. Tuntuu hyvältä, kun vihdoinkin näin seitsemän kuukauden jälkeen on taas inspiraatiota ja innostusta kirjoittamiseen. Tästä sitten seuraavassa kuulmispostauksessa enemmän, tämä postaus on pyhitetty kuumien kesäpäivien ykkösherkulle, jäätelölle. Jäätelö on kiistatta yksi suosikkini (en varmasti ole ainoa?) kesäherkuista. Maitoallergian myötä jäätelöä ei aina ole joka kiskalta saatavissa, joten helpommalla pääsee, kun tekee itse. Viime aikoina kuumuuden ylittäessä sietorajani olen tyytyynyt banaanijäätelön tai smoothien  valmistamiseen vetoamalla niiden helppouteen ja nopeuteen – kuka sitä jäätelön valmistumista pakkasessa tai jäätelökoneessa haluaisi odotella, kun olisi mahdollista saada herkkua heti-nyt? Pakastetut banaanit toimivat kyllä tämänkin reseptin pohjana, mutta tällä kertaa halusin pelkän banaaneista tehtävän jäätelön sijasta kokeilla jotakin uutta ja erikoisempaa. Sain Foodin:lta taannoin testiin heidän uutta saksanpähkinätahnaansa, johon olen suolaisissa ruoissa ihastunut. Makeampiin annoksiin se ei kuitenkaan tietään ollut vielä löytänyt. Koska olen kuitenkin aiemmin todennut banaanin ja maapähkinävoin liiton jäätelössä erittäin toimivaksi yhtälöksi, päätin antaa saksanpähkinävoille tilaisuuden uutena haastajana. 

Saksanpähkinä on tunnettu monista terveyshyödyistään, erityisesti  sen sisältämien Omega-3-rasvahappojen takia siitä on suuresti iloa aivojen terveydelle. Sattumaa tai ei, mutta saksanpähkinä muistuttaa erehdyttävästi ulkomuodoltaan aivoja. Pienenä kutsuimmekin siskojeni kanssa saksanpähkinöitä aivopähkinöiksi (ja yleensä sanaa käytettiin "en halua aivopähkinöitä" -lauseessa.. :D) ihan puhtaasti vain pähkinöiden ulkomuodon takia. Tämä jäätelö sisältää siis runsaasti avocadosta ja saksanpähkinöistä peräisin olevia hyviä rasvoja, joista aivosi – koko muuta kehoa unohtamatta – nauttivat suuresti.   SAKSANPÄHKINÄ-NICECREAM (G, VE, M)  

kahdelle

kaksi pakastettua banaania
1/2 avocado
4 tuoretaatelia 
2 rkl Foodin:n saksanpähkinätahnaa
loraus kasvimaitoa
(koristeluun haluamiasi härpäkkeitä, itse käytin mustikoita, saksanpähkinätahnaa ja saksanpähkinöitä).

Kaikki ainekset vaan blenderiin ja blenderillä sileäksi. Koristele haluamillasi herkuilla ja nauti hyvällä omatunnolla!


Olen tehnyt jäätelöstä myös mustikkaista versiota, eli heittänyt mukaan kourallisen mustikoita, jotka tuovat jäätelöön vielä kivasti raikkautta ja väriä. Niinkin ihan super hyvää! Mustikoita sekä vadelmia on tällä hetkellä metsät pullollaan, joten niitä kannattaa ihmeessä hyödyntää (kukapa nyt ilmaisesta ruoasta kieltäytyisi?). 

Viikonloppuja palailen blogin puolelle kunnolla taas mahdollisimman pian! :)

love, Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti