keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Manteli-karamelli raakakakku // Almond-caramel rawcake

yhteistyössä Foodin // recipe also in English below 


Instagramissa ja Facebookissa on nyt viimeisen viikon ajan kuolailtu tämän reseptin perään niin paljon, että vihdoin tämän julkaisen. Mä kehittelin reseptin tähän kakkuun jo itseasiassa viime keväänä – äitienpäivä lähestyi ja jotain hyvää piti äidin yllättämiseksi kehitellä. Vaikka valkosuklaa-mustikka raakakakku on meidän äidin ehdoton all time favourite, halusin kokeilla jotain uutta ja tuhdimpaa kakkua, joka maistuisi myös normaalien kakkujen ystäville. Katselin kaapissa toisiinsa nojailevien pussukoiden ja purnukoiden sisältöjä  ja ynnäilin yhteen, että mitkä ainesosat voisivat toimia yhdessä. Silmääni osui puolillaan oleva mantelitahnapurkki, jonka ajattelin hyödyntää tässä leipomuksessa. Olen aivan rakastunut Foodin:n herkullisiin ja ravinnerikkaisiin pähkinätahnoihin – ne saavat silkkisen ja pehmeän koostumuksensa Foodin:n omassa kivimyllyssä Jyväskylässä. Ehdoton suosikkini onkin mantelitahna, joka maistuu taivaalliselta niin puuron kuin smoothienkin päällä, hedelmien kylkiäisenä tai suoraan purkista lusikoituna (been there, done that.. many times). Erinomaisen makunsa lisäksi se on myös erittäin ravinnerikasta tavaraa sisältäen paljon hyviä rasvahappoja, proteiineja, E-vitamiinia sekä kalsiumia – ravintoarvoiltaan mantelitahna vie maapähkinävoin siis ihan sata – nolla. Terveellistä ja hyvää, täyden kympin paketti ;). (Ja vaikka postaus onkin toteutettu yhteistyössä Foodin:n kanssa, niin puolueeton ja rehellinen mielipiteeni on, että parempaa mantelitahnaa en ole kauppoja kolutessani löytänyt. :D)  Tämä kakku syntyi vähän "kaikkea, mitä kaapista löytyy" – menetelmällä. Ilmeisesti lopputulos oli onnistunut, sillä kakku on kerännyt vuolaita kehuja ja ihastelua (muiltakin kuin äidiltäni.. Äitien mielestä jokainen suoritus on aina kympin arvoinen :D). 


Pohja

♥ 10 tuoretaatelia 
♥ 1dl manteleita 
♥ 1 dl saksanpähkinöitä
♥ 1rkl raakakaakaojauhetta 
♥ 1rkl riisinlesejauhetta (tocoa) 
♥ ripaus vanilijaa
♥ ripaus ruususuolaa 

Karamellimousse

♥ 5dl liotettuja cashewpähkinöitä (vähintään 4h liotus)
♥ 200ml kermaista kookosmaitoa
♥ 12 tuoretaatelia
♥ 3rkl mantelitahnaa
♥ ripaus vanilijaa
♥ ripaus ruususuolaa
♥ 1dl sulatettua kookosöljyä

Kinuskifudge

♥ 2dl lucumaa
♥ 1dl kookosöljyä
♥ 8 tuoretaatelia
♥ 100ml kermaista kookosmaitoa
♥ 2rkl mantelivoita
♥ ripaus vanilijaa
♥ ripaus ruususuolaa

Suklaafudge

♥ 2rkl raakakaakaojauhetta
♥ 2rkl riisinlesejauhetta (tocoa)
♥ 1dl lucumaa
♥ 1dl kookosöljyä
♥ 100ml kookosmaitoa
♥ 8 tuoretaatelia
♥ ripaus vanilijaa
♥ ripaus ruususuolaa


Pohja: Mittaa blenderiin tai monitoimikoneeseen ensiksi mantelit sekä saksanpähkinät ja sekoita sen verran, että niistä tulee rouhetta. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita. Taputtele massa leivinpaperilla vuorattuun irtpohjavuokaan ja siirrä vuoka pakkaseen odottelemaan. 

Kerros yksi (karamellimousse): Sulata seuraavaksi kookosöljy vesihauteessa (voit sulattaa kerralla enemmän, ettei joka kerrosta tehdessä tarvitse sulattaa uudelleen..). Kookosöljyn sulaessa valuta ja huuhtele cashewpähkinät. Laita pähkinät ja kookosmaito blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää massan joukkoon taatelit, ruususuola, vanilija sekä mantelivoi ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa lisää makeutusta tai muita mausteita. Mittaa tarvittava määrä kookosöljyä ja lisää blenderiin. Kun täytemassa on tasaista, ota kakkuvuoka pakkasesta ja kaada massa kakkuvuokaan, jonka jälkeen laita kakku takaisin pakkaseen hyytymään. Ennen seuraavan kerroksen tekemistä kakun kannattaa antaa jäätyä puolesta tunnista tuntiin, jotta saat kakkuun kauniit kerrokset. Odotteluvälillä kerkeät mainiosti putsaamaan  blenderin ja siivoamaan syntyneitä sotkuja.. 

Kerros kaksi (kinuskifudge): Mittaa kaikki ainesosat blenderiin ja sekoita tasaiseksi (homma saattaa vaatia kärsivällisyyttä..)  Kaada täyte kakkuvuokaan, kun edellinen kerros on jähmettynyt sen verran, että kestää seuraavan kerroksen painon. 

Kerros kolme (suklaafudge) : Ohjeet ovat samat kuin kerroksessa kaksi. Anna tekeytyä yön yli pakkasessa. 


Almond-caramel rawcake

bottom

♥ 10 fresh dates
♥ 1 dl almonds
♥ 1dl walnuts
♥ 1 tbsp rawcacao powder
♥ 1 tbsp toco 
♥ hint of vanilla
♥ hint of Himalayan salt (or any other high quality salt)

Caramel mousse 

♥ 5dl soaked cashew nuts (min. 4 hours)
♥ 200ml creamy coconut milk
♥ 12 fresh dates
♥ 3 tbsp almond butter (Foodin)
♥ hint of vanilla
♥ hint of Himalayan salt 
♥ 1 dl melted coconut oil

Fudge 

♥ 2dl lucuma powder
♥ 1 dl melted coconut oil 
♥ 8 fresh dates
♥ 100ml creamy coconut milk
♥ 2 tbsp almond butter
♥ hint of vanilla
♥ hint of Himalayan salt

Chocolate fudge

♥ 2 tbsp raw cacao powder 
♥ 1 dl lucuma powder
♥ 1 dl melted coconut oil 
♥ 100ml creamy coconut milk
♥ 8 fresh dates
♥ hint of vanilla
♥ hint of Himalayan salt

Crust: Process almonds and walnuts in a blender or a food processor for a while. Add other ingredients and blend. Press into the bottom of a lined spring form pan and set aside.

First layer (caramel mousse): Measure cashew nuts and coconut milk into a blender and blend them. Add all the other ingredients except coconut oil into a blender and blend until totally smooth. Add coconut oil and blend. Spread over the crust and freeze up to 1 hour before making the next layer. 

Second layer (fudge): Measure all the ingredients into a blender and blend until smooth (it might take a while..). Spread over the first layer and put it back into a freezer. 

Third layer (chocolate fudge): See the instructions of second layer. Freeze overnight. Pirteää marraskuun ensimmäistä päivää!

love,
Maiju 

2 kommenttia:

  1. Onks sulla vielä sun hienot Asics lenkkarit käytössa? :P

    VastaaPoista
  2. Ei ole enää, oli niin kovassa käytössä, että kuluivat puhki :D

    VastaaPoista