perjantai 9. maaliskuuta 2018

3X LEMPPARISMOOTHIE


Olen kuullut monien suusta saman päätelmän: talven tullessa smoothiet tipahtavat ulos päivittäisestä ruokavaliosta. Ymmärrettävä ja looginenhan tämä ajattelutapa on, sillä ulkoilman lämpötilan pysytelleessä vahvasti miinuksen puolella keho tietoisesti haluaa lämmintä ravintoa, jotta sen ei tarvitsisi käyttää ylimääräistä energiaa ruoan lämmittämiseen. Vaikka olen itsekin aikamoinen vilukissa, niin smoothie kyllä maistuu meikäläiselle päivästä toiseen lämpömittarin lukemasta riippumatta (liekö syynä se, että mun mielestä smoothiet menee ihan jäätelöstä – mikä olisikaan parempaa, kuin syödä jäätelöä päivittäin?). Aamupalan virkaa toimittaa siis päivä toisensa jälkeen marjaisa smoothiebowl kumppaninaan kaurapuuro! Ai että, illalla on ihana mennä nukkumaan, kun ajatuksissa siintää aamuinen herkkuhetki. 


Talvi alkaa kuitenkin olla jo kohtapuoliin selätetty, sillä kevät lähestyy hurjaa vauhtia: ensimmäinen viikko maaliskuuta on jo nätisti porskuteltu läpi, päivä on pidentynyt huimasti ja taivaalla hehkuva valoilmiö lämmittää niin kehoa kuin mieltä viestien samalla lähestyvästä kesästä – ensi viikollahan siirrytäänkin jo kesäaikaan. Ehkä nyt olisikin oikea aika kaivaa blenderit esille talviunilta ja ryhtyä pyörittelemään maistuvia smoothieita. Smoothiethan ovat siitä loistavia, että erilaisia varioita löytyy niin paljon, kuin vain jaksaa keksiä – kevyt hedelmäsmoothie onnistuu siinä missä tuhti ja suklainen jälkiruokaherkku. Tämän ansiosta smoothien voikin nauttia nopeana välipalana tai vaihtoehtoisesti blenderiin voi heittää täyspainoista ateriaakin vastaavat raaka-aineet. 

Postauksen kuvathan ovat vanhoja otoksia viime alkusyksyltä (tästä syytettäköön Suomen talvea, blame on you..), mutta ei anneta sen häiritä. Seuraavat reseptit ovat tosiaan kolme mun tämän hetken lempparismoothieta. 


3X TÄMÄN HETKEN LEMPPARISMOOTHIET 

#1 ALL TIME FAVOURITE Tämä on ehdottomasti mun all time favourite -smoothie, sillä jokainen aamu varmaankin viimeisen kahden vuoden ajan on potkaistu tällä reippaasti käyntiin! 

1/2 avokado
reilu kourallinen pakastemansikoita
reilu kourallinen pakastettuja pensasmustikoita
1 scoop Foodin:n vanilija riisiproteiinia
loraus Go Green:n kookosjuomaa 
1rkl viherjauhetta
Respetin toteutus on niinkin monimutkainen, kuin ainesten mittaus blenderiin ja sillä sileäksi. Jos haluat smoohiesta makeamman, niin lisää mukaan 1/2 banaani tai muutama taateli makeuttajaksi. Nesteen määrää säätelemällä voit vaikuttaa smoothien koostumukseen – itse tykkään lusikoida smoothien kulhosta, jolloin jätän nesteen määrän vähemmälle. 


#2 SIMPPELI & RAIKAS VIHERSMOOTHIE


Niinhän sitä sanotaan, että yksinkertainen on kaunista. Tässä reseptissä se toimii! Ei turhia kikkailuita, vaan muutamia hyviä ja laadukkaita raaka-aineita, joista saadaan aikaan ihanan raikas välipala. Tykkään super paljon tuosta Foodin:n viherjauheesta, sillä se sisältää maailman ravinnerikkaimpia vihreitä samassa paketissa – eipä tarvitse kaapissa säilyttää montaa erilaista purnukkaa ja pussia, kun saman hyödyn saa yhdestä purkista. 

1/2 avocado 
pari kourallista pakastemangoa
muutama tuoretaateli
kourallinen pinaattia
loraus kookosvettä


Ohjeistus sama kuin edellä: blenderi surisemaan, smoothie lasiin ja ääntä kohti! #3 SUKLAINEN SMOOTHIEBOWL


Tämä makea ja täyteläinen smoothiebowl toimii loistavasti niin terveellisempänä jälkiruokana kuin hitaina sunnuntaiaamuina nautittunakin – ja pöydälle unohtuneet tummuneet banaanit pääsevät  loistavasti hyötykäyttöön. Tätä reseptiä suosittelen tarjoamaan myös niille, jotka eivät niinkään terveysherkuista perusta – tämä muistuttaa meinaan epäilyttävän paljon niitä lapsuudesta  tuttuja suklaamousseja ja kaupan överivanukkaita. Päälle vielä vaikkapa raakasuklaata rouheena, banaanipaloja ja itsetehtyä granolaa. 

1/2 avocado 
pakastettu banaani
kaksi tuoretaatelia
1rkl raakakaakaojauhetta
1 scoop Foodin:n suklaariisiproteiinia
Go Green:n kookosjuomaa 
(1rkl macaa)

Ainekset blenderiin ja sillä sileäksi. Jos macaa ei kaapista löydy tai sitä ei ole ennen tullut käytettyä, niin en lähtisi pelkästään sen takia koluamaan kauppojen luontaistuotehyllyä. Maca nimittäin jakaa mielipiteitä vahvasti – allekirjoittanut kuuluu kuitenkin tähän macan pahasta mausta pitävään vähemmistöön. Smoothie onnistuu loistavasti ilman sitäkin!Mitkä ovat teidän luottoainekset maistuvan smoothien valmistuksessa? 

Loistavaa alkavaa viikonloppua jokaiselle! 


love, Maiju Ei kommentteja:

Lähetä kommentti